Select Page

Ik sta in Echt, vlak naast de Jumbo, geheel uit de loop van het parkeerterrein. Ik val zo niemand lastig, daar hou ik van! 

Toch is het opvallend hoeveel nieuwsgierigen dan toch om je camper heen moeten rijden… maar allaah, het is Limburg. 

Ik ga vandaag lekker zwemmen met mijn kleinkinderen en hun ouders en ik zal mij uitstekend gaan vermaken.! Ik kom erachter dat ik een waterrat en een durfal heb x 2 als kleindochters, dus je hebt je ogen in je achterhoofd keihard nodig! 


Soms vraag ik mij wel eens af hoe wij dat deden met onze tweeling, maar dat was al weer bijna 30 jaar geleden, toen ging alles makkelijker!

Ik kom terug na het zwemmen en sta stom verbaasd te kijken naar de plekken naast mijn camper, de vloer ligt bezaaid met zakken vd mcD, vermengd met servetten, bakjes, rietjes, containers en een gedeelte van diens inhoud ligt er verspreid omheen. Het is mij duidelijk dat ook de honden dit helemaal niks vonden, ze zijn flink opgefokt! Zelfs hun waterbak is omgegooid..

Ik bel de manager van d Mac, die 300 meter verderop staat en hij beloofd iemand te sturen om het op te ruimen, die natuurlijk niet komt! Omdat ik mij erger over de smeerboel trek ik van ellende maar handschoenen aan en ruim het zelf op, ik bel opnieuw en zeg dat het klaar ligt in plastic zakken.

Ik hoor aan zijn stem dat Stanley de Manager mij allang weer vergeten was. Nou ja het is zaterdagavond en het lijkt mij flink druk. Ik ben in ieder geval blij dat het opgeruimd is, ik hoor mijn moeders stem zeggen: dat trekt ratten aan, dus t staat een flink eindje bij mij vandaan! 

Ik ga lekker hangen op mijn bank en speel een spelletje op mijn telefoon tot ik word opgeschrikt door een enorme klap tegen mijn camper, beide honden slaan aan en ik kom snel overeind en ren naar buiten terwijl ik mijn oudste bel, hij woont hier lopend 5 minuten vandaan! 

Even verderop staan er een stel opgeschoten jeugd te baloren, dan komen ze terug en terwijl ze mij met de Politie horen bellen, gaan ze er vandoor…

Gelukkig komt mijn zoon er flitsend aan, hij is nogal groot en sterk, dus ik onderzoek samen met hem de mogelijke schade maar in t donker zie je slecht.

Ik ga de honden maar even uitlaten, die zijn nogal van slag. Ik ook, maar ik heb moeite om dat toe te geven. 

Zoon zegt dat hij wel even mee loopt en terwijl we ze uitlaten komt er een enorm geraas vanaf de parking van McD die krankzinnige geluidhoogtes bereiken! 

Ze revven de auto’s op, elkaar gek makend met het geluid… ik heb stille hoop dat iedere gek zijn motor opblaast, maar zoveel mazzel heb ik niet…

Ik heb ooit in Monte Carlo gewoond en daar werd je in t F1 weekend op donderdagochtend vanaf  6 uur door dit soort geluiden wakker gegild, maar ja dat waren echte race auto’s aangestuurd door echte coureurs, rijdend in de F1. 

Hier in Echt staan er een paar droplullo’s tegen elkaar op te bieden om daar na met zachte trom weer te vertrekken of om een straatrace te starten op t parkeergebied waar ik sta. 

Ik heb er genoeg van, ik ben voor niemand bang, maar ik ben niet van plan om mijn weekend te laten verpesten door een stel laffe zeikerds en een stel make believe racers.

Ik sta nu tegenover mijn zoons huis, misschien niet helemaal volgens de regels, maar hopelijk een heel stuk veiliger! 

Dit is trouwens de eerste keer dat ik uit angst (of schrik) de Politie heb gebeld, ik ben wel eens eerder ergens weggegaan om mijn gevoel van veiligheid te waarborgen en nu ook weer!

Ik hoef de Politie niet te verwittigen dat ik ben verhuisd, die hebben hier in Echt duidelijk de handen vol

Echt op zaterdagavond 22 juni 2024

Colette